29. mar. 2015

Zaloge, zaloge.. slej ko prej pridejo prav

Jutranjo kavo dostikrat pijem pred računalnikom, če drugi še spijo. Tako sem včeraj naletela na stran  s simpatičnim tekačem in si rekla: Tole hočem pa imet/narest. Pa čeprav končni rezultat nima kaj dosti skupnega z ogledanim.
Blaga imam doma veliko, le enobarvnega skoraj nič. Bo pa vzorčasto. Pred časom je tašča malo sitno pripomnila, da imam toliko zalog, da jih nikoli ne bom porabila.. jaz vseeno upam, da jih bom :)
Izbrano blago sem pred časom kupila med obiskom sejma v Vicenzi v Italiji. Ko so pa vse kupovale blago :) 
Zataknilo se je že pri Dresden šabloni za izrez. Saj bi jo kupila, le da bi jo v soboto popoldan verjetno lahko kupila le v Ljubljani, če sploh, meni pa se ne zdi racionalno vozit 30 km v eno smer za tak nakup. Pa še preveč časa porabiš na poti :) Tako sem se lotila guglanja za merami in našla stran z malce razširjeno Dresden šablono. Z uporabo originalne šablone lahko sestavimo krog iz 20 kosov, s predelano pa iz 16 kosov, saj je kot izreza večji.

Torej, blago imam, šablono tudi. Čas za rezanje. Krožni nožek in podloga Olfa sta moja že skoraj deset let in še vedno se mi  zdita super uporabna. Hvaležna za taka darila :) Neprimerno bolj kot za kakšne praholovilce.Izrezane kose sem sešila v dva trakova in ju začela prestavljati po mizi. Karkoli sem poskusila, mi je bilo še vedno najbolj všeč, ko sta bila trakova postavljena simetrično. Le malce mi nagajajo vzorci, saj simetrična postavitev ni bila v planu. Trakova sem sestavila in se lotila iskanja medvloge ter blaga za spodnjo plast sendviča.
Še dobro, da imam zaloge :) Tale obojestransko lepljiva medvloga je že dolgo doma in prav super je, da mi ni bilo treba v trgovino ponjo. Paše, če ustvarjanje ni vedno odvisno od stanja v denarnici in odpiralnih časov ter zalog trgovin.Tu pa se začne tisto pravo delo. Prešivanje vsakega kosa posebej, saj šele to da pravi videz tem izdelkom. Spet je šlo malce po svoje, tokrat zato, ker nisem niti pogledala, kako je prešit izdelek, ki mi je bil v inspiracijo, priznam :) Po prešivanju mi je ostalo le še robljenje. Trak sem izrezala iz blaga, ki sem ga uporabila tudi za hrbet in ga prišila po navodilih, ki sem jih spet našla na netu. Kako smo le včasih živeli brez interneta in Pinteresta? Res, da ob brskanju čas grozno hitro mineva, je pa vseeno poln uporabnih povezav.

Tekač zdaj že krasi mizo, čeprav naj bi jo šele naslednji vikend. Kako ujet tiste prave barve na mizi, pa mi nikakor ni jasno. Verjetno bi se morala fotografiranja lotiti kje drugje.
Izdelek je poln napakic, priložnosti za izboljšave.. vendar je moj, je lep in bo v uporabi :)6 komentarjev:

 1. Čudovit je Sonja! Pisan in vesel, dobro si opravila izziv, ki si si ga zadala :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Super tekač, všeč mi je, da si ga naredila v takih svetlih, pisanih tonih.

  OdgovoriIzbriši
 3. Krasen je, čisto spomladanski, prav poživi. Lp

  OdgovoriIzbriši
 4. Sonja, navdušena sem nad tvojim tekačem! Super lepo!

  OdgovoriIzbriši
 5. Čudovit je in tako lepo pomladn. Zdaj se nima tašča več kaj pritoževati ;)

  OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...