6. maj 2012

Domači smoothiji in dileme okoli njih

Pravkar sva z dečvo pospravili smoothie iz 2 banan, 2 stisnjenih pomaranč, pesti zmrznjenega lanskega rdečega ribeza in dobro zamešanih chia semen, ker sicer plavajo gor kot smetana na mleku :) kar ne bi šlo dol :) 

Zdaj pa premišljujem.. je boljše lansko domače zmrznjeno sadje, npr.jagode, al bi bilo bolje letošnje plastične bogsivedi kje pridelane uporabit? 
Pa še nekaj me muči, bi lahko chia semena že prej notri dodala in jih zmiksala? Jim to kaj škodi?Homemade smothie: 2 bananas, 2 oranges, some frozen red currants and chia seeds. 
I'm just wondering what's better: last year's frozen fruit from our garden or new out of the season from far away inported one?

7 komentarjev:

 1. Zame je brez oklevanja boljše DOMAČE zmrznjeno sadje, pa čeprav lansko, kakor kupljeno, sveže in plastično.
  Njamči!

  OdgovoriIzbriši
 2. se strinjam domače je vedno najboljše! dandanes res ne veš več na kakšen način so pridelane stvari, ki jih kupujemo v trgovini. zgleda pa tole njam super. LP

  OdgovoriIzbriši
 3. Se še jaz pridružujem temu, da bo boljše lansko domače zmrznjeno sadje. Glede semen pa ti žal ne vem nič svetovati.

  OdgovoriIzbriši
 4. JAz iz zmrznjenega sadja vedno delam sladoled doma - vržem v multipraktik skupaj s svežo banano in je super. Jaz mislim, da je tudi lansko sadje ok, kar se tiče pa chia semen jih tudi dodajam in sicer tako, da jih prej namočim v vodi 15 minut, da nastane želatina in tudi zmiksam. Odlično je in tvoji smootiji so tudi njami!

  OdgovoriIzbriši
 5. Njami, smootiji!!! LJubim jih. Sicer jaz delam iz sadja sladoled. ZMrznjeno sadnje vržem v multipraktik skupaj z svežo banano in pride ven super sladoled. Tudi semena dam včasih not, prej jih 15 minut namočim v vodi, da nastane želatine in vse skupaj zmešam. Vsekakor imam raje zmrznjeno domače - skoraj kot v starih časih :-)

  OdgovoriIzbriši
 6. Domače, domače, četudi je zamrznjeno. Je vsaj okus in vonj takšen kot mora biti. Njami, fino sta se pocrkljali :)

  OdgovoriIzbriši
 7. mmm smoothi,kako je videti slasten!
  Slišala že, a uporabljala semen še nisem :-))

  OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...