29. avg. 2008

Vedno kaj novega

Kar nekaj idej, kako se lotiti papirja, sem našla na raznih blogih, spletnih straneh. Nemogoče si je vse zapomniti, kdaj in kje sem videla. Uporabit pa še znam :) ali pa dodam kaj svojega.
Tako sem nekoč našla navodilo za obdelavo reliefnega papirja. Papir najprej obdelaš z reliefno šablono in izbočene dele obarvaš z različnimi barvami voščenk. Čez vse to prebarvaš z belo gosto barvo. Ko se posuši, pa z brusnim papirjem ali kocko belo barvo z izbočenih delov odbrusiš in pokaže se del, ki je obarvan z voščenkami. Del, ki je pobarvan z belo akrilno barvo, pa je na otip skoraj kosmat, saj sem barvala s penastim valjčkom.
V tokratni vaji sem uporabila moje nove voščenke čudovitih barv s čebeljim voskom. Jih poslikam jutri in prilepim slikico.
Izdelano podlago pa je bilo potrebno zdaj samo še nekje uporabiti :)
Panduro deklica je pobarvana s Tria markerji in izrezana z malimi ostrimi škarjicami. Ki so bile v začetku namenjene klekljanju, zdaj pa jih uporabljam za papir :)
Deklica je nalepljena na po zgornjem postopku pripravljeno podlago. Vogali so obrezani s Fiskarsovo štanco s štirimi motivi. Za osnovo sem uporabila Rayherjevo čestitko, ki sem jo potiskala s štampiljkami in oranžno barvo za blazinice. Robovi čestitke so dodatno senčeni z isto barvo.

1 komentar:

  1. Hvala za zanimivo idejo o obdelavi reliefnega papirja. :)
    Čestitka je pa itak perfektna. :)

    OdgovoriIzbriši

Vaši komentarji mi polepšajo dan. Hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...